Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 20:04

Καθιέρωση νέων εικόνων από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Καθιέρωση νέων εικόνων από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Στη παρεκκλήσι Μεταµόρφωσης του Σωτήρος, της συνοικίας Φραγκοπήγαδο, προέστη της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο ο µητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστοµος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης μετά τον Όρθρου ο κ. Χρυσόστομος  «ανέγνωσε την ειδική ευχή “Επί καθιερώσει Εικόνος” και έχρισε δι’ Αγίου Μύρου τις προσφάτως συντηρηθείσες εικόνες της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Παναγίας της επονομαζομένης “Πολυσπορίτισσας”, οι οποίες περικοσμήθηκαν με αργυρά καλύμματα. Αμέσως μετά την ανάγνωση της ευχή και τη χρίση δι’ Αγίου Μύρου ενθρόνισε τις ιερές εικόνες σε περίτεχνα προσκυνητάρια και ακολούθως τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένου του σεβασμιωτάτου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πρωτοπρ. Προκόπιο Καρούντζο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ενώ την όλη προετοιμασία και επιμέλεια είχε ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε και την ευχή “Επί ευλογήσει σπόρων” κατά το έθος της τοπικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε τους δωρητές των αργυρών καλυμμάτων των ιερών εικόνων».


NEWSLETTER