Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 20:24

Κολυμβητήριο Καλαμάτας: Ο Δημήτρης Τζούμης έπιασε τον Τίμιο Σταυρό (φωτογραφίες)

Κολυμβητήριο Καλαμάτας: Ο Δημήτρης Τζούμης έπιασε τον Τίμιο Σταυρό (φωτογραφίες)

Με την παρουσία πλήθους πιστών και τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, από τις ομάδες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (ΝΟΚ) και της ΠΑΕ “Ο Αργης”, τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα, ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας.

Της τελετής και της κατάδυσης προηγήθηκε η τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού της γιορτής των Θεοφανίων, στον ναό της Αγίας Βαρβάρας, δίπλα στο κολυμβητήριο, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελλου της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτη Φίλιππου Χαμαργιά.

Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο κολυμβητήριο, όπου οι μικροί κολυμβητές , με το άκουσμα του απολυτικίου της γιορτής βούτηξαν στα νερά και τελικά έπιασε τον Σταυρό ο μαθητής Δημήτριος Τζούμης, λαμβάνοντας ως δώρο έναν χρυσό σταυρό, ενώ και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές έλαβαν από έναν ασημένιο σταυρό ως ευλογία.

Ο πατέρας Φίλιππος μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη δημοτική αρχή και τον Αθλητικό Φορέα του δήμο για την συνδιοργάνωση  της τελετής και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο και να αγωνίζονται πάντα στη ζωή “Με το σταυρό στο χέρι”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.