Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 16:43

Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να γιορτάσει την Υπαπαντή

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να γιορτάσει την Υπαπαντή

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει κατά το ερχόμενο διήμερο η Καλαμάτα, την πολιούχο της «Πανα­γία Υπαπαντή».

Αύριο Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 6:30 μ.μ., στον πα­νη­­γυ­­ρί­ζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, θα τελεσθεί ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός. Μεθαύριο Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης λιτάνευση της θαυμα­τουργού Ιεράς Εικόνος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Μη­τροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθη­να­γόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυ­μος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόε­δρος της και πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι των κομμάτων, του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνά­μεων και των Σω­μά­­των Ασφαλείας.


NEWSLETTER