Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 08:27

Επτά μητροπολίτες στον εορτασμό της Υπαπαντής

Γράφτηκε από την
Επτά μητροπολίτες στον εορτασμό της Υπαπαντής

 

Επτά μητροπολίτες από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας πρόκειται να παραστούν στις εκδηλώσεις γα τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής, σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη μητρόπολη Μεσσηνίας, με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει αυτό το διήμερο η Καλαμάτα, την πολιούχο της.

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού, θά τελεσθεί ο πολυαρχιερατικός εσπερινός.

Αύριο 2 Φεβρουαρίου, μέρα της γιορτής, από τις 7 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η μεγαλειώδης λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός και ο οικοδεσπότης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι των κομμάτων, της Βουλής, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


NEWSLETTER