Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 08:22

Η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο με την αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους γύρω δρόμους, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγάλη παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, με προπομπό την Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και την συνοδεία του ιερού κλήρου, μαθητών, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας επισήμανε τον λαμπρό εορτασμό και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, επισημαίνοντας ότι ευχή όλων είναι με την φώτιση του Τιμίου Σταυρού να ανοίξουν δρόμοι έτσι ώστε ο λαός μας, ο τόπος μας, η πατρίδα μας και ιδιαίτερα η περιοχή να βρει ένα γαλάζιο χαμόγελο, ένα καλύτερο δρόμο, να ανοίξει νέους ορίζοντες.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος από την πλευρά του ευχήθηκε χρόνια πολλά τονίζοντας ότι χρειάζεται δύναμη σε όλους μας για να παλέψουμε για την πατρίδα μας και το σύνολο της χώρας μας.

Ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης ευχήθηκε να έρθει σε όλα τα σπίτια αισιοδοξία και όλοι αλληλέγγυοι να καταφέρουμε μέσα από αυτές τις δύσκολες ώρες να περάσουμε την τρικυμία και να βγούμε, όπως πάντα καταφέρνει το ελληνικό έθνος, στην απέναντι όχθη.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας πέρα από τις ευχές του, τόνισε πως αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τομέα της υγείας. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και η περιοχή είναι σε αξιολόγηση και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, σημειώνοντας με έμφαση ότι οι φύλακες επαγρυπνούν. Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας τόνισε: "Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ένα νοσοκομείο που έχει έλλειψη προσωπικού. Μέσα στο 2013 δεν είχαμε τις δυνατότητες, λόγω της πρόνοιας που δεν είχε λάβει το ίδιο το νοσοκομείο, ώστε να έχουμε καλύψει τις θέσεις. Το βέβαιο είναι ότι 2014 θα διοριστούν 400 νέοι γιατροί και αυτό είναι κατάκτηση του υπουργείου Υγείας μέσα σε αυτές τις δύσκολές στιγμές. Μέσα σε αυτό τον αριθμό των γιατρών θα είναι σίγουρα δύο καρδιολόγοι και ένας παθολόγος για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας".

Ευχές για την ημέρα έδωσε και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης που ανακοίνωσε και εξελίξεις για έργα της περιοχής, τονίζοντας ότι είναι σε διαρκή επαφή με το δήμο.

Κ.Μπ.