Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 11:45

Τον πολιούχο τους ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Φιλιατρά

Τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά και ολόκληρη η Τριφυλία την ερχόμενη Παρασκευή με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα θα γίνει άφιξη των μητροπολιτών στο ναό και θα ακολουθήσει μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ στην συνέχεια θα γίνει αγρυπνία.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή, όπου θα τελεστεί όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία λειτουργούντος του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στις 10.45 θα γίνει λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, ενώ στην πλατεία θα γίνει δέηση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 μ.μ. θα γίνει μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός μετά ιεράς παρακλήσεως.

Την Κυριακή 12 του μηνός θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία και αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ των απανταχού κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Κ.Μπ.