Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 12:25

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Μήνυμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους και κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας

Γράφτηκε από την
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Μήνυμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους και κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας

Μύνημα αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος παράλληλα απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Χρυσόστομου: 

"Επειδή η αγάπη και η ανθρωπιά δεν έχουν όρια και δεν γνωρίζουν σύνορα, απέναντι στο καταστροφικό και ολέθριο κτύπημα του σεισμού στις γειτονικές χώρες, της Τουρκίας και της Συρίας, που σκόρπισε πολύ πόνο και θλίψη με τον θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας και αδελφών μας, η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας ξεκινά από σήμερα και μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό και παραϊατρικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, παυσίπονα, φυσιολογικούς ορούς, μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσεως), καθαρά κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες) και ρούχα, κυρίως για μικρά παιδιά και για ηλικιωμένους, ως επίσης και συσκευασμένες τροφές (γάλατα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διαρκείας, δημητριακά, ζυμαρικά, ὄσπρια, ρύζι) και είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής.
Η συγκέντρωση όλων των παραπάνω ειδών θα γίνεται σε κάθε ενορία της πόλεως ή των χωριών, οι οποίες θα τα μεταφέρουν στους αποθηκευτικούς χώρους του Ασύλου Ανιάτων “Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ”, τις καθημερινές και ώρα 8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ., για διαλογή και ταξινόμηση.
Έχοντας νωπά τα σημάδια του σεισμού στην πόλη της Καλαμάτας και στο νομό μας, προτρέπουμε όλους να ανταποκριθούν και εκδηλώσουν έμπρακτα με την συνεισφορά τους στις ανάγκες επιβίωσης των συνανθρώπων και αδελφών μας Τούρκων και Σύρων.


Μετ’ ευχών και ευλογιών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ"

 


NEWSLETTER