Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 09:06

Παράκληση μητροπολίτη Μεσσηνίας για βοήθεια σε σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας (βίντεο)

Παράκληση μητροπολίτη Μεσσηνίας για βοήθεια σε σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας (βίντεο)

Παράκληση σε όλο τον κόσμο του νομού, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ο καθένας, να βοηθήσει στη συγκέντρωση βοήθειας για τους σκληρά  δοκιμαζόμενους σεισμοπαθείς κατοίκους της Τουρκίας και της Συρίας, απηύθυνε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αφού ανέφερε ότι “έχει ξεκινήσει ήδη η συλλογή διαφόρων ειδών που θα στείλουμε στην Τουρκία και τη Συρία για το γεγονός που υπέστησαν εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού”, ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε: “Τα θύματα κάθε μέρα αυξάνουν, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ τραγικές και σας κάλεσα σήμερα για να εκφράσω μια παράκληση προς όλους σας: Να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο της μητροπόλεως, αλλά όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στη συλλογή όλων αυτών των ειδών, και τους πολιτικούς σχηματισμούς και τον δήμο και τον Ερυθρό Σταυρό και όποιος άλλος μπει σε αυτή τη διαδικασία, διότι η ανάγκη ιατροφαρμακευτικού κυρίως υλικού, αλλά και ξηράς τροφής και νερού είναι επιτακτική πλέον. Ολα τα διεθνή πρακτορεία ανακοινώνουν την ανάγκη εξεύρεσης τέτοιων ειδών προς επιβίωση των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες - χιονίζει συνέχεια στην περιοχή αυτή -, βρίσκονται μέσα στις σκηνές και ταλαιπωρούνται.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους στα πλαίσια των δυνατοτήτων που ο καθένας έχει, να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα και της εκκλησίας και του δήμου και όλων των φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται”.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι “θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το υλικό που θα συλλεγεί μέσω του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ώστε να φτάσει με σιγουριά και με αξιοπιστία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”.

 

* Η μητρόπολη Μεσσηνίας συγκεντρώνει βοήθεια μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Η συγκέντρωση αφορά είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό και παραϊατρικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, παυσίπονα, φυσιολογικούς ορούς, μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσεως), καθαρά κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες) και ρούχα, κυρίως για μικρά παιδιά και για ηλικιωμένους, ως επίσης και συσκευασμένες τροφές (γάλατα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διαρκείας, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι) και είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής.

Η συγκέντρωση όλων των παραπάνω ειδών θα γίνεται σε κάθε ενορία της Καλαμάτας ή των χωριών, οι οποίες θα τα μεταφέρουν στους αποθηκευτικούς χώρους του Ασύλου Ανιάτων

“Η Στέγη της Εκκλησίας”, τις καθημερινές, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι, για διαλογή και ταξινόμηση.

 

* Στους δοκιμαζόμενους από το χτύπημα του Εγκέλαδου λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, συμπαρίσταται ο Δήμος Καλαμάτας και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση γίνεται καθημερινά στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:  Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.). Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια.  Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας. Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.). Είδη ατομικής υγιεινής.