Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 15:23

Ψυχοσάββατο στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

 

 

Στον κοιμητηριακό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο νεκροταφείο Καλαμάτας, μετέβη το Ψυχοσάββατο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ως έχει καθιερώσει από την αρχή της ποιμαντορίας του, προκειμένου να τελέσει την θεία λειτουργία και το μνημόσυνο πάντων των κεκοιμημένων.

Τον μητροπολίτη πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Γιαννακάς και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και οι διοικητές της 120 ΠΕΑ και της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης και εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας.

Πριν το τέλος της λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο πάντων των κεκοιμημένων και πάντων των Μεσσηνίων πεσόντων αξιωματικών, το οποίο τελείται κατά το έθος με την μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και των Στρατιωτικών Αρχών της πόλης. Μετά το πέρας του μνημοσύνου μετέβησαν όλοι στον χώρο του νεκροταφείου όπου βρίσκονται τα μνημεία των πεσόντων αξιωματικών και τελέστηκε το καθιερωμένο τρισάγιο από τον κ. Χρυσόστομο.