Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 14:09

Χαμηλοί τόνοι Χρυσόστομου για τη διαδοχή Ιερώνυμου (βίντεο)

Χαμηλοί τόνοι Χρυσόστομου για τη διαδοχή Ιερώνυμου (βίντεο)

 

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη συζήτηση, που αναμενόμενα έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μετά από όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Με αφορμή μία φράση του κ. Ιερωνύμου σύμφωνα με την οποία “αν του ζητήσουν κάποιοι ιεράρχες” είναι έτοιμος να παραιτηθεί, χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις των παρουσιαστών ανέφερε μεταξύ άλλων: “Νομίζω ότι δεν υφίσταται ομάδα στην ιεραρχία, που θα ζητούσε παραίτηση του Αρχιεπισκόπου” και “Η ιεραρχία και στο άμεσο παρελθόν και παλαιότερα έχει επιδείξει ενότητα και στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο”.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης του ζητήθηκε να ερμηνεύσει γιατί είπε κάτι τέτοιο ο κ. Ιερώνυμος και ποιοι ήταν οι αποδέκτες του μηνύματος, με τον κ. Χρυσόστομο να παραπέμπει τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον ίδιο χαρακτηρίζοντας μία τυχόν τέτοια απόφαση ως “θέμα προσωπικής επιλογής”.

Αναπόφευκτα τέθηκε στον μητροπολίτη Μεσσηνίας το ερώτημα αν θα ήταν διατεθειμένος να διεκδικήσει τα σκήπτρα της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον κ, Χρυσόστομο να ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα μη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο και το έργο του Αρχιεπισκόπου, ενώ για το δικό του μέλλον ανέφερε: “Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, θα το αποφασίσουν οι ιεράρχες” αφήνοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

“Η εκκλησία δεν είναι κόμμα. Αποφασίζει με συνοδικό τρόπο ακόμα και ποιος θα είναι υποψήφιος” ανέφερε κλείνοντας προς ώρας κάθε συζήτηση περί διαδοχής στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Δ.Πλ.