Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 17:49

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στα εγκαίνια της Β’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο “Λαϊκό”

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στα εγκαίνια της Β’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο “Λαϊκό”

Τα εγκαίνια της νεοσύστατης Β’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο “Λαϊκό” Γενικό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τέλεσε το θρησκευτικό τελετουργικό της εκδήλωσης, προσκεκλημένος του διευθυντή της κλινικής Χρήστου Κλωνάρη.
Στα εγκαίνια    παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ Εμμ. Πικουλής, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και υποψήφιος πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας, οι τέως πρυτάνεις του ΕΚΠΑ Θεόδ. Φορτσάκης, Χρ. Κίττας και Θεοδ. Πελεγρίνης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Θεοφάνης Ροΐδης, ο διευθυντής Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΝ Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντ. Παπαγεωργίου, ο τέως υπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος, ο διευθυντής Χειρουργικής Νικ. Νικητέας, ο τέως καθηγητής και αγγειοχειρουργός Ηλίας Μπαστούνης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεταμοχεύσεων Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, ο καθηγητής Χειρουργικής Γεώργ. Σωτηρόπουλος, πολλοί διευθυντές και καθηγητές κλινικών, και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μετά τους χαιρετισμούς, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ομίλησε με θέμα “Ιατρική και Θεολογία σε διάλογο”.