Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 01:18

Καλαμάτα: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου της Υπαπαντής (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης, τελέστηκε απόψε Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά του, στον ναό της Υπαπαντής και σε άλλους ναούς και μονές της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, προέστη της Ακολουθίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν με τρόπο μελωδικό και κατανυκτικό, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου του Χριστού, ως απαρχή της καταργήσεώς του και προάγγελο της Αναστάσεως των πάντων. 

Παρέστησαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο τέως. περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.