Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 14:45

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Παράκληση υπέρ των διαγωνιζομένων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις

Γράφτηκε από την

Με την παρουσία και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και Αρτοκλασία υπέρ ενισχύσεως των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών της πόλης της Καλαμάτας.

Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ενώ παρέστη και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο π. Φίλιππος μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να έχουν αυτοπεποίθηση, όχι με πνεύμα εγωισμού αλλά αυτοπεποίθηση που θα πηγάζει από την πίστη τους στον Θεό.

Τόνισε επίσης ότι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι μαθητές δεν συναγωνίζονται αλλά διαγωνίζονται ώστε να επιτύχουν. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά, καλό κουράγιο στους γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, χαιρετίζοντας συνάμα και την παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγαπίου Οικονομίδη.