Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 21:39

Στελέχη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών επισκέφθηκαν χθες, τη μητρόπολη Μεσσηνίας.

Οπως ανακοινώθηκε από τη μητρόπολη, στα πλαίσια της υπαγωγής του μέχρι πρότινος Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας, στην δικαιοδοσία του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και της μετονομασίας του σε Πολεμικό Μουσείο, επισκέφθηκαν τη μητρόπολη Μεσσηνίας ο Β’ αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών - υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης, ως εκπρόσωπος του προέδρου Αναστασίου Λιάσκου και ο διευθυντής του μουσείου υποστράτηγος Χρήστος Λαζαρίδης, συνοδευόμενοι από τον λοχαγό Χρήστο Κορομηλά, διευθυντή του παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου Καλαμάτας. Σκοπός της επίσκεψής τους τους ήταν η έκφραση ευγνωμοσύνης της διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών προς τον μητροπολίτη

Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την παραχώρηση του κτηρίου που στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας και για την αρωγή στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Λόγω της απουσίας του κ. Χρυσοστόμου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και της συμμετοχής του στην Μεικτή Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, τους επισκέπτες δέχθηκε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του σεβασμιωτάτου και τα συγχαρητήριά του για την εξέλιξη του μουσείου, τονίζοντας ότι “η Εκκλησία συμπαραστέκεται στο έργο αυτό που εκπέμπει Ιστορία και Πολιτισμό”. Χαρακτηριστικά είπε ότι “η από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως παραχώρηση του κτηρίου αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου αυτού και συνέχεια της προσευχής μας «υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου ημών Στρατού»”.

Τέλος, ο κ. Θεοδοσουλάκης προσέφερε για τον σεβασμιώτατο, το παράσημο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και έναν αφιερωματικό τόμο στα όπλα του Αγώνος του 1821, ενώ ο πρωτοσύγκελλος ανταπέδωσε με τον τόμο - λεύκωμα με τίτλο “Χριστιανική Μεσσηνίας», έκδοση της μητρόπολης Μεσσηνίας.