Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 12:15

Πλήθος κόσμου στον ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Νέας Κορώνης

Πλήθος κόσμου στον ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Νέας Κορώνης

 

Με την παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή, τιμήθηκε χθες, η γιορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Νέας Κορώνης.

Του όρθρου και της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Ζάννη, εφημέριο Αγίου Δημητρίου Μεσσήνης και του οικονόμου Παναγιώτη Λαλιώτη, εφημέριου του πανηγυρίζοντος ναού.

Πριν την ολοκλήρωση της λειτουργίας ο πατήρ Φίλιππος, κηρύττοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι ήταν το πρόσωπο εκείνο που στην Ιστορία σιώπησε περισσότερο από κάθε άλλο πρόσωπο και πως μιλώντας δύο φορές προέταξε το θέλημα του Θεού έναντι του δικού της. Σημείωσε, δε, ότι μέσα από αυτό το παράδειγμα της, η Παναγία μας καλεί να κάνουμε κι εμείς υπακοή στο θέλημα του Θεού δια της υπακοής μας στην διδασκαλία της Εκκλησίας. Καταλήγοντας, δανειζόμενος τον λόγο της Θεοτόκου προς τους υπηρέτες του γάμου της Κανά, είπε χαρακτηριστικά “ιδιαιτέρως σε θέματα πίστεως, δογματικής και σε υπαρξιακά ερωτήματα η μόνη που μπορεί να μας οδηγήσει στο σωστό δρόμο είναι μόνο η Εκκλησία, για αυτό σας προτρέπω: Ότι αν λέγει υμίν η Εκκλησία τούτο ποιήσατε!!!”.