Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 20:46

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μεταμόρφωσης Σωτήρος στους Χριστιάνους

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του βυζαντινού μνημείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους, καθώς και οι εργασίες για την αποκατάσταση του μικρού νεότερου ναού που βρίσκεται δίπλα από το μνημείο.

Τα έργα είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη, φέρουν την υπογραφή του ιδίου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης τονίζει: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο διαμόρφωσης - ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του βυζαντινού μνημείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Δ.Κ. Χριστιανούπολης Δ.Ε. Φιλιατρών, καθώς και το έργο της αποκατάστασης του μικρού μονόχωρου νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης, που εντάσσεται στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για έργα που φέρουν την υπογραφή μου, καθώς και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, συνολικού προϋπολογισμού, αρχικής και συμπληρωματικής μελέτης αυτών, 900.000 €.

Για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να εκτιμούν οι μεγαλύτεροι την αξία της αγάπης και της προσφοράς στον τόπο, με έργα και όχι με λόγια!».

Κ.Μπ.