Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 22:35

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Κυπαρισσία

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Κυπαρισσία

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και το Δήμο Τριφυλίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως Κυπαρισσίας.

Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησε ομιλία της Βασιλικής Ξένου καθηγήτριας θεολόγου του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, που εστίασε στο θέμα της παιδείας στη σημερινή εποχή και τις αξίες που πρέπει να αναδειχθούν. Σημείωσε πως δεν μπορεί να μην αναφερθεί στο τραγικό δυστύχημα που έγινε πριν λίγες ημέρες στην πόλη και το θάνατο δύο νέων παιδιών στην άσφαλτο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τον καιρό της πρόληψης τον αφήσαμε να παρέλθει. Κάνοντας αναφορά στη σημερινή κατάσταση ανέφερε πως η πατρίδα μας ναυαγεί μέσα στα νερά μιας θολής πραγματικότητας.
Μετά το πέρας του εσπερινού η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας έκοψε βασιλόπιτα και προσέφερε κέρασμα στο κατάστημα «Εν πλω» προς τιμήν της εκπαιδευτικής κοινότητας. Την πίτα ευλόγησε ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απευθυνόμενους στους εκπαιδευτικούς τόνισε μεταξύ άλλων: «Ό,τι και να κάνουμε είναι λίγο μπροστά σε αυτό που εσείς προσφέρετε, κάποτε μάλιστα κινδυνεύοντας και τη ζωή σας, δεν λέγω μόνο ότι κοπιάζετε, μοχθείτε, ιδρώνετε, εσείς δεν τρώτε το ψωμί σας σύμφωνα με το λόγο του Θεού "εν τω ιδρώτι του προσώπου σου φαγή τον άρτον σου", αλλά θα αποτολμούσα να πω με το αίμα της καρδιάς σας». Τέλος τους ευχήθηκε υπομονή, τονίζοντας ότι ο δάσκαλος πρέπει να έχει ατσαλένια νεύρα.

Στην εκδήλωση εκ μέρους του δήμου παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Φρούσος υπεύθυνος για θέματα Παιδείας και Βασίλης Αθανασόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Άκης Κατρίτσης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Φιλντίσης πρόεδρος ΔΕΥΑΤ, Θεόδωρος Γκρίτζαλης, Ανδρέας Φωτόπουλος, Σταματία Αλεξοπούλου και Βασίλης Αγγελόπουλος.

Κ.Μπ.