Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 08:47

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Δεν καταλαβαίνουμε γιατί άνοιξε το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων” (βίντεο)

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Δεν καταλαβαίνουμε γιατί άνοιξε το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων” (βίντεο)

“Δεν καταλαβαίνουμε γιατί άνοιξε το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων”, δήλωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Ειδικότερα, χθες σε συνέντευξη στην εκπομπή “Action Τώρα”, με θέμα το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ο μητροπολίτης, για μία ακόμη φορά, ανέφερε ότι “η εκκλησία δεν αποδέχεται καμία άλλη έκφραση γάμου εκτός του θρησκευτικού, δέχεται, όμως, τους πάντες και δεν βάζει κανέναν στο περιθώριο”.

Ερωτηθείς για την βάπτιση των παιδιών ομοφυλόφιλων ζευγαριών είπε ότι η εκκλησία εκφράζεται μέσα από την Ιερά Σύνοδο, γι’ αυτό ανέθεσε στην επιτροπή Νομοκανονικών το ζήτημα, προκειμένου να εισηγηθεί σχετικώς.

“Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας, όπως θέλουν κάποιοι να διαδίδουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά, παρατηρώντας ότι ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του και πως δεν είναι δυνατό η εκκλησία να αναθεωρήσει την πίστη και την διδασκαλία της.

Τέλος, υποστήριξε ότι η κοινωνία είναι διχασμένη για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου, αναφέροντας πως ακόμη και οι βουλευτές δεν μπορούν να συμφωνήσουν, ώστε να πάνε ενωμένοι στην ψηφοφορία.