Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 19:14

Φιλιατρά: Ξεκίνησε ο εορτασμός για τον Αγιο Χαράλαμπο (βίντεο-φωτογραφίες)

Φιλιατρά: Ξεκίνησε ο εορτασμός για τον Αγιο Χαράλαμπο (βίντεο-φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Φιλιατρών Άγιο Χαράλαμπο οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις έξι το απόγευμα έγινε άφιξη των Μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου, Γρεβενών Δαβίδ και  Τριφυλίας & Ολυμπίας Χρυσοστόμου.

Το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείον λόγον και συλλειτουργούντων αυτώ, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στις 10.45 π.μ. θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στις κεντρικές οδούς της πόλεως και εκτενής Δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής του εορτασμού ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, εντός του Πάρκου της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, θα παραθέσουν δεξίωση φιλοξενίας για ανταλλαγή ευχών.

Στις 6 ώρα το απόγευμα θα τελεστεί μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός μετά ιεράς παρακλήσεως. Τέλος τη Κυριακή το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10 ώρα το πρωί Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτιτόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών, ιερέων, διακόνων και επιτρόπων του ιερού ναού ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.