Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 08:47

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: “Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό”

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: “Το νόμιμο δεν  είναι και ηθικό”

“Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό”, τόνισε χθες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφερόμενος στην ψήφιση του νομοσχεδίου περί της δυνατότητας των ομοφύλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε τα παραπάνω στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα, όπου μετέβη χθες Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισάιου.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, τονίζοντας την υποκριτική στάση του Φαρισαίου, ο οποίος προφασιζόμενος την τήρηση του Νόμου ουσιαστικά επιθυμούσε να νομιμοποιήσει την ανομία του. Εν συνεχεία αναφέρθηκε “στην υποκρισία που βίωσε η χώρα μας αυτές τις μέρες, με την ψήφιση του νομοσχεδίου περί της δυνατότητας των ομοφύλων ζευγαριών στον Πολιτικό Γάμο”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το νόμιμο δεν είναι και ηθικό”.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και προέστη της Θείας Λειτουργίας ενώ τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Τα αναλόγια πλαισίωσαν οι χοροί του ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Θωμά Κακάνη και του Λαμπαδαρίου Αναστασίου Στέλλα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο ετοίμασαν με αγάπη και προσευχή οι εθελόντριες του ναού υπό την καθοδήγηση του π. Φιλίππου.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκατοντάδες πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν τις ψυχές που τόσο άδικα και βίαια χάθηκαν, ευχόμενος “ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους”.