Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 21:07

Εορτασμός των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα

Εορτασμός των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα

 

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε χθες το πρωί, Κυριακής των Μυροφόρων, η σύναξη των Μεσσήνιων Αγίων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Στην Ακολουθία Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης Μελετίου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολη Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και κληρικοί της Καλαμάτας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία υπέρ υγείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κομμωτών και Κουρέων, τιμώντας έναν εκ των Μεσσηνίων Αγίων, τον Οσιομάρτυρα Ηλία τον Αρδούνη, τον προστάτη των Κομμωτών και Κουρέων. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων και των ιερών λειψάνων, με την συμμετοχή του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Δημ. Κιρμικίρογλου, Γενικού Γραμματέα Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, των Στρατιωτικών Αρχών και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την λιτάνευση λάμπρυναν με την συμμετοχή τους η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, το Στρατιωτικό Άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, αντιπροσωπεία των προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Καλαμάτας και παιδιά των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων της Μητρόπολης.

Μετά το τέλος των πανηγυρικών εκδηλώσεων τελέσθηκε και η Δοξολογία και η Επιμνημόσυνη Δέηση για την επέτειο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου.