Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 20:20

Το συγγραφικό έργο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στη Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου

Το συγγραφικό έργο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στη Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος δώρισε σε αυτήν ένα μεγάλο μέρος του συγγραφικού του έργου.

Η πρόεδρος, ο προϊστάμενος και οι εργαζόμενοι της Δ.Β.Π. υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τον σεβασμιώτατο, τοποθέτησαν τα βιβλία του σε ειδικά διαμορφωμένο ράφι και του εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την πολύ σημαντική του προσφορά τόσο στη βιβλιοθήκη όσο και στην τοπική κοινωνία του Πεταλιδίου.

Η πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου, Δήμητρα Γρουσουζάκου και ο προϊστάμενος της Δ.Β.Π., Γεώργιος Δημόπουλος, τόνισαν ότι η βιβλιοθήκη γίνεται πιο πλούσια και ότι το φιλαναγνωστικό κοινό της θα έχει την ευκαιρία, μέσα από το πλούσιο συγγραφικό έργο του μητροπολίτη, να προβληματιστεί για φλέγοντα θεολογικά και κοινωνικά θέματα, αλλά και να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον σεπτό ποιμενάρχη της Μεσσηνίας, που τόσα χρόνια ασκεί ακούραστος ποιμαντικό και πνευματικό έργο στον τόπο μας. Ο Σεβασμιώτατος, με τη σειρά του, έδωσε την ευλογία του στους εργαζόμενους της βιβλιοθήκης και τους ευχήθηκε υπομονή και επιμονή στο έργο τους, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξωστρέφεια της βιβλιοθήκης στην τοπική κοινωνία και τα σχολεία.