Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 15:00

Η εορτή της Αναλήψεως του Χριστού στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Η εορτή της Αναλήψεως του Χριστού στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Παρουσία πλήθους πιστών γιόρτασε σήμερα την Ανάληψη του Χριστού η Καλαμάτα, με επίκεντρο των εκδηλώσεων τον ομώνυμο ενοριακό ιερό ναό.

Εκεί τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκέπου Ιππώνος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Στεφάνου, πλαισιουμένων υπό του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά και άλλων ιερέων. Λόγω των καιρικών συνθηκών, η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως, δεν πραγματοποιήθηκε. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.

Προηγήθηκε την Τετάρτη, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ιππώνος κ. Στεφάνου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας Αρχιμ. Δανιήλ Στέφας και άλλοι κληρικοί της Καλαμάτας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα της χαράς που δίνει στον κόσμο το γεγονός της Αναλήψεως του Χριστού.