Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 19:10

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας τίμησε τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας τίμησε τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε χθες, η γιορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, στην Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ναός Αγίας Μαρίνας στην Αιθαία. Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης - αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά και πλειάδα κληρικών.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας ο σεβασμιώτατος τέλεσε και την χειροτονία σε διάκονο, του καταγόμενου από την πανηγυρίζουσα ενορία της Αιθαίας, Χαράλαμπου Ανδριανόπουλου, παντρεμένου και πατέρα δύο παιδιών. Κατά την προσφώνησή του ο χειροτονούμενος διάκονος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, στον ναό των παιδικών του χρόνων και των πρώτων βημάτων του στην Εκκλησία.

Ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο για την αγάπη και εμπιστοσύνη, με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον πρωτοσύγκελλο πατέρα Φίλιππο και τον πνευματικό του πατέρα πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Ζάννη, για τις συμβουλές και την καθοδήγησή τους, αλλά και τους οικείους του για την στήριξή τους στην απόφασή του να ιερωθεί.

Αντιφωνώντας, ο κ. Χρυσόστομος του υπενθύμισε ότι εισέρχεται στην ιεροσύνη σε καιρούς και χρόνους αμφισβήτησης και κρίσεων, τονίζοντάς του ότι θα λαμβάνει δύναμη από το ιερό θυσιαστήριο και τα εν αυτώ τελούμενα και θα πρέπει να έχει ως όπλα την αγάπη και την υπομονή.

Πριν το τέλος της λειτουργίας ο σεβασμιώτατος, αναγνωρίζοντας την πολυετή διακονία του ιερέα Σταύρου Νικολόπουλου, εφημερίου της ενορίας Μάνεση, τον περικόσμησε με το οφφίκιο του
πρωτοπρεσβυτέρου.

Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο εφημέριος της πανηγυρίζουσας ενορίας οικονόμος Διονύσιος Καραγιάννης ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη, ενώ αναφέρθηκε στην λαμπρή επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ίδρυση της ενορίας, τονίζοντας και το ιστορικό γεγονός της προσφοράς των 6 εφεστίων εικόνων του τέμπλου από τον κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, τις οποίες μετέφερε ο ίδιος στον ναό.

Ο σεβασμιώτατος συνεχάρη τον πατέρα Διονύσιο για το έργο που επιτελείται στην ενορία, από τον ίδιο και τους λαϊκούς συνεργάτες του, ώστε να διατηρηθεί η ιστορικότητα αυτού του σημαντικού ναού της περιφέρειας.