Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 08:14

Ο Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Βουλκάνου

Ο Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Βουλκάνου

Παρουσία πλήθους πιστών και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο καθηγούμενος Προκόπιος και οι εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτες Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος και Αλέξιος Σαραντόπουλος, ο εκ Μεσσηνίας καταγόμενος και εφημέριος της Μητρόπολης Περιστερίου π. Γεώργιος Τούμπανος και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Πριν το τέλος του εσπερινού τελέσθηκε η λιτάνευση του Επιταφίου και εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και εν συνεχεία η Αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Μονής.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους παρισταμένους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, "η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι σκέπη και προστάτιδα όλων".