Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 22:37

Η εκπαιδευτική κοινότητα τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

Η εκπαιδευτική κοινότητα τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

Τους Τρεις Ιεράρχες τιμούν αύριο η εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας.

 

Ειδικότερα, αύριο στις 8.30 το πρωί, στο ναό των Ταξιαρχών, θα τελεστεί λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Θα ακολουθήσει πανηγυρικός, από το Δημήτρη Μανιάτη, διευθυντή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μετά τον οποίο θα τελεστεί αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των εκπαιδευτικών που έχουν πεθάνει.

Το απόγευμα στις 6, εξ άλλου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, την οποία οργανώνουν από κοινού οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν, από τον Δήμο Καλαμάτας, οι έπαινοι «Νικόλαος Πολίτης» και οι υποτροφίες «Λυκούργος Σκιας».

Θα προηγηθεί ομιλία από τον Γιώργο Πλούταρχο, φιλόλογο του 6ου Γυμνασίου, με θέμα «Τρεις Ιεράρχες, διαχρονικά πρότυπα ζωής και παιδείας», μετά την οποία θα ψαλούν ύμνοι από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, υπό τη διεύθυνση του Κυριάκου Κισκηρέα.

 

Ακολούθως θα αναγνωστούν, από μαθητές του 6ου Γυμνασίου και του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, αποσπάσματα από το έργο των Τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια θα αποδοθούν χοροί της Καππαδοκίας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλαμάτας.