Του όρθρου και της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Αρώνη, τον αρχιερατικό επίτροπο Πεταλιδίου πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Κουτσαντώνη, τον εφημέριο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Ντίμπ και τον εκ της μητρόπολης Κηφισίας πατέρα Δημήτριο Σκαρμούτσο.
Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης.
Παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά τη λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας στους δρόμους της κωμόπολης και αναπέμφθηκε δέηση έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου.
Την εικόνα της Παναγίας πλαισίωσαν τιμητικό άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, αντιπροσωπεία του Λιμενικού Σώματος και πυροσβέστες του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεταλιδίου.
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025 16:00
Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Πεταλίδι
Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ OnlineΜε την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, τιμήθηκε χθες η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο προσκύνημα του Πεταλιδίου, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας.
Κατηγορία
Εκκλησία