Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 22:14

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν την Πέμπτη τα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν την Πέμπτη τα Φιλιατρά

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο θα γιορτάσουν τα Φιλιατρά την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα αφιχθούν οι προσκεκλημένοι μητροπολίτες στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου στη συνέχεια θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός.
Φέτος έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμων, Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Παροναξίας Καλλίνικος - τους οποίους θα υποδεχτεί ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.
Ανήμερα της γιορτής, την Πέμπτη το πρωί η φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους, ενώ στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί η πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Μετά το πέρας της, στις 10.30 θα γίνει λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους, ενώ στην κεντρική πλατεία θα αναπεμφθεί δέηση. Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών.
Τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Φιλιατρών για τον εορτασμό και προφανώς θα αναφερθεί στα όσα λέγονται στην πόλη για τη μη παράθεση γεύματος όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Κ. Μπ.


NEWSLETTER