Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 21:59

"Καμπάνα" σε παπά που αγρίεψε για τα... τυχερά

Καβγάς για τα... τυχερά του Ψυχοσάββατου στήθηκε στο Νεκροταφείο του Αγίου Φλώρου, όταν ο παπάς του χωριού Νικόλαος Θλιμμένος πήγε να τελέσει τα τρισάγια. Εκεί είδε έναν ακόμα ιερέα στο χώρο του νεκροταφείου και χωρίς λόγο άρχισε να τον βρίζει! Αυτό είχε βέβαια ως αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος κληρικός να φάει από το δεσπότη... καμπάνα, τρίμηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία.
Οπως μάθαμε, τα Ψυχοσάββατα, επειδή ακριβώς είναι μεγάλη η ζήτηση, συνηθίζεται η Μητρόπολη να στέλνει στα κοιμητήρια και παπάδες πέραν αυτών που υπηρετούν σε κάθε ενορία, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος. Ετσι, το Σάββατο είχε στείλει στο νεκροταφείο της ενορίας του Αγίου Φλώρου τον νέο ιερομόναχο Παναγιώτη Αγγελόπουλο από την Καλαμάτα. Οταν όμως πήγε ο ηλικιωμένος παπάς στο νεκροταφείο και τον είδε, αντιλαμβανόμενος ότι θα μοιραστούν τα χρήματα από τα τρισάγια, άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στον ιερομόναχο λέγοντάς του να φύγει.
Ο κόσμος που βρισκόταν στο νεκροταφείο εκείνη την ώρα τα έχασε - και μάλιστα σχολίασε την απρεπή συμπεριφορά του παπά, ενώ ο νεαρός ιερομόναχος αποχώρησε αμίλητος.
Ολο αυτό το σκηνικό έφτασε φυσικά στ' αυτιά του μητροπολίτη, ο οποίος τιμώρησε με αργία τον πρεσβύτερο Νικόλαο Θλιμμένο. Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος ιερωμένος επέδειξε ανάρμοστη, απρεπή, εχθρική και ανάδελφο συμπεριφορά σε νέο κληρικό και σκανδάλισε τους παρευρισκόμενους πιστούς.