Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 08:45

Εορτασμός των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας σε Φιλιατρά, Νέδουσα και Σπηλιά

Εορτασμός των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας σε Φιλιατρά, Νέδουσα και Σπηλιά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στα Φιλιατρά η μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.

Στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία μαθητών από τα σχολεία της πόλης, της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών.

Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση και στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη.

Θυρανοίξια στη Νέδουσα

Θυρανοίξια τελέστηκαν το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο νεόδμητο ξωκκλήσι προς τιμήν της Αγίας Μαύρας και του Αγίου Τιμοθέου, στην τοποθεσία Αναλίβαδη της Νέδουσας, ενώ χθες -ανήμερα της γιορτής των δύο αγίων- έγινε η πρώτη λειτουργία σε αυτό, παρουσία 400 ατόμων.

Το ξωκκλήσι αποτελούσε όνειρο ζωής για τον συμπατριώτη μας Τάκη Β. Πράττη, ο οποίος αφιέρωσε πολλή και προσωπική εργασία στην ανέγερσή του και δεν θα είναι υπερβολή αν αναφέρει κανείς ότι το εκκλησάκι αποτελεί δημιούργημα των χεριών του…

Το εκκλησάκι αυτό είναι το τρίτο στο οποίο τελέστηκαν θυρανοίξια τα τελευταία τρία χρόνια, στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας.

Στη Σπηλιά

Την μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας γιόρτασε χθες η Σπηλιά Τριφυλίας, με κάθε λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών. Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Προπομπός της λιτανείας η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και ακολουθούσε ο ιερός κλήρος, με τις τοπικές αρχές και τους πιστούς.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Πανουσιοπούλου, Παναγιώτης Τσίγγανος, Σπύρος Χρονόπουλος, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Αδρακτάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτης Γυφτάκης.

Κ.Μπ.