Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 19:45

Την Παναγία Τριχερούσα γιόρτασε η Φοινικούντα (φωτογραφίες)

Την Παναγία Τριχερούσα γιόρτασε η Φοινικούντα (φωτογραφίες)

Την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα γιόρτασε προχθές Σάββατο η Φοινικούντα, στην οποία συνέρρευσε αρκετός κόσμος και από άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στον εορτάζοντα ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου και συλλειτουργούντων του επισκόπου Μεθώνης Κλήμεντος και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Φοινικούντας, συνοδεία αγήματος της 120 ΠΕΑ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου - Νέστορος.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο ανώτατος διοικητής Φρουράς Καλαμάτας ταξίαρχος Θεόδωρος Λάγιος, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο υπολιμενάρχης Πύλου πλωτάρχης Λεωνίδας Κουκούτσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος. 

(Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός)