Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 08:56

Η γιορτή της Παναγίας στη Μεσσηνία

Η γιορτή της Παναγίας στη Μεσσηνία

Με επίκεντρο τις εκδηλώσεις στις μονές Βουλκάνου και Δήμιοβας, παρουσία πλήθους πιστών, γιορτάζει σήμερα η Μεσσηνία τη σημαντική γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Στο Βουλκάνο στον όρθρο και τη θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και θα υποδεχθεί την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από το παλαιό μοναστήρι, το Καθολικό. 

Στη Δήμιοβα στον όρθρο και τη θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Λεοντοπόλεως Γαβριήλ.

Σήμερα γιορτάζει και η Μονή Μαρδακίου, όπου μετά τη λειτουργία, στις 11.30 το πρωί, θα ξεκινήσει η κάθοδος με πομπή της εικόνας της Παναγίας στη Νέδουσα,  στον ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης.

Η Παναγιά η Αγριλιώτισσα είναι και φέτος όπως κάθε χρόνο στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην Τριφυλία για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Χθες το βράδυ επρόκειτο να ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο, καθώς και λιτανεία της εικόνας. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το διήμερο αυτό θα διεξαχθεί και υπαίθριο πανηγύρι στον Αγρίλη, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Τριφυλίας.