Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 10:13

Τα Θεοφάνια στη Μεσσηνία

Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας, γύρω στις 11.15 το πρωί, θα γιορταστούν σήμερα τα Θεοφάνια.

Με λαμπρότητα αναμένεται ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Τριφυλία, όπου στην Κυπαρισσία μάλιστα αναμένεται να παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην Καλαμάτα σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή του μεγάλου αγιασμού στο ναό της Ανάληψης, στη Δυτική Παραλία. Στη συνέχεια, στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσει η θρησκευτική πομπή και θα καταλήξει στο χώρο της κεντρικής προκυμαίας του λιμανιού, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων.

Στη Μεσσήνη ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στον Πάμισο, στη γέφυρα της εθνικής οδού, στην είσοδο της πόλης, στις 11 το πρωί.

Στο Δήμο Οιχαλίας ο αγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, στην Πολίχνη, στην πηγή "Διβάρι". 

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ 

Στην Κυπαρισσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το δήμο, επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ιερός ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Στην συνέχεια στις 11 π.μ. ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στο χώρο του λιμανιού της πόλης, παρουσία των τοπικών αρχών.

Στους Γαργαλιάνους ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 10.45 π.μ. στην δεξαμενή της πόλης παρουσία των τοπικών αρχών. Θα έχει προηγηθεί η θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. 

Ιδιαίτερος, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ο εορτασμός στην Μαραθούπολη, που προσελκύει πλήθος κόσμου με τον καθαγιασμό των υδάτων να έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11.30 π.μ. στο γραφικό λιμάνι του χωριού.

 

Στα Φιλιατρά ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στο σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 11 π.μ., ενώ μια ώρα αργότερα θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων και στο Λιμενάρι.

* Η φωτογραφία είναι από τα Θεοφάνια του 2014 στην Καλαμάτα