Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 08:42

Πλήθος πιστών στον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά (βίντεο-φωτογραφίες)

Πλήθος πιστών στον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά (βίντεο-φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τα Φιλιατρά και η Τριφυλία γιόρτασαν τον πολιούχο της πόλης Αγιο Χαράλαμπο.

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου και Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου.
Πιστοί από διάφορα μέρη της ευρύτερης περιοχής και από τους γύρω νομούς κατέκλυσαν τα Φιλιατρά τόσο εχθές όσο και την παραμονή, προκειμένου να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Αγιο Χαράλαμπο. Χθες μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία των Φιλαρμονικών Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, του ιερού κλήρου, μαθητών από τα σχολεία της πόλης, των Αρχών και πιστών.


Στην κεντρική πλατεία τελέστηκε δέηση, με τον κ. Χρυσόστομο να αναφέρεται στο θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, εκφράζοντας την ελπίδα και σήμερα που οι Γερμανοί έχουν ξανακάνει κατοχή στη χώρα μας ως οικονομικοί κατακτητές, ο άγιος να κάνει και πάλι το θαύμα του. Επίσης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και όσους συνετέλεσαν στον εορτασμό, αλλά και τους αγρότες της περιοχής που άνοιξαν τους δρόμους.
Με το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε: «Γιορτάζει η πόλη των Φιλιατρών, γιορτάζει όλος ο δήμος, άλλωστε η παρουσία του Αγίου Χαραλάμπους είναι πάντα παρούσα, διαρκής και ισχυρή. Βεβαίως ζητάμε την χάρη του σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνά η κοινωνία της Τριφυλίας. Ξέρουμε όλοι ότι οι αγρότες είναι σε αναβρασμό, όλοι οι πολίτες προσδοκούν μια ελπίδα η οποία δυστυχώς δεν έρχεται. Εύχομαι η χάρη του αγίου να φωτίσει όλους αυτούς που διαχειρίζονται την τύχη αυτού του τόπου, με την προοπτική και την ελπίδα να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για αυτό τον τόπο».


Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε: «Χαίρομαι γιατί σήμερα ήρθαμε στη μεγάλη γιορτή των Φιλιατρών, του προστάτη των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής, όλης της Τριφυλίας. Χαίρομαι γιατί βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους δημιουργικούς, σε ανθρώπους που αυτή τη στιγμή σε δύσκολες συνθήκες αποδεικνύουν εμπράκτως τη βασική και μοναδική αλήθεια σε αυτό τον τόπο. Οτι μόνο με τις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα οποία δυστυχώς έχουν επισωρευτεί στον τόπο μας».
Να σημειώσουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Π.Σ. Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Αρχών.



Κ.Μπ.