Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 21:14

Ομορφες στιγμές τα παιδιά στο "Aris Summer Camp"

Ομορφες στιγμές απόλαυσαν τα παιδιά του "Aris Summer Camp", του καλοκαιρινού προγράμματος του Νηπιαγωγείου και παιδιά του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κοντά τους βρέθηκε η καταξιωμένη βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla με τους μαθητές της Δημήτρη Λάμπο, Idil Bursa, Nehir Alemdar και Διονύση Ανδρουτσάκη. Η Indira Rahmatulla βρέθηκε στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του καλοκαιρινού masterclass βιολοντσέλου που διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση "Φάρις" και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολών της "Φάρις".

Η Indira Rahmatulla γεννήθηκε το 1988 στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν σε οικογένεια μουσικών. Τα πρώτα της μαθήματα βιολοντσέλου ξεκίνησε με τους γονείς της. Τις πτυχιακές σπουδές της τις ολοκλήρωσε στο Colburn School Conservatory of Music του Λος Αντζελες με τον Ronald Leonard. Το 2011 η Indira μετακόμισε στη Γερμανία για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Hochschule für Musik Freiburg με τον Jean-Guihen Queyras, όπου ολοκλήρωσε σπουδές master και solist diploma. Επιπλέον η Indira έχει σπουδάσει μουσική δωματίου με τον Ralf Gothoni στο Instituto Internacional de Musica de Madrid ως μέλος του πιάνο τρίο «Trio Areti». Εχει κερδίσει αρκετά βραβεία σε σημαντικούς παγκόσμιους διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων το 2ο βραβείο το 2006 στο Aram Khachaturian International Cello Competition της Αρμενίας, 1ο βραβείο το 2006 στο Schlern International Music Competition στην Ιταλία, 3ο βραβείο στο Luis Sigall International Cello Competition στη Χιλή, 1ο βραβείο το 2010 στο The Young Artist Concerto Competition of Torrance Symphony και 1ο βραβείο στο Pasadena Showcase Instrumental Competition του Λος Αντζελες.