Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 15:17

Δώρα και ευχές στην Κυπαρισσία

Δώρα αντάλλαξαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία οι διοργανωτές του 12ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» με τις προσκεκλημένες αποστολές. Διοργανωτές είναι ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής του Επιχείρηση και ο Μορφωτικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. 

Από την πλευρά του δήμου τα δώρα προσέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος τόνισε πως η παρουσία τους θα είναι πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιάννης Κατσούλας εξέφρασε την ελπίδα να μείνουν ικανοποιημένοι από την παρουσία τους στην περιοχή και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Τριφυλίας στις χώρες τους. Η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά σημείωσε πως ΜΕΣΚ και δήμος προσπαθούν να δημιουργήσουν το φως του πολιτισμού και να το κάνουν μετανάστη. 

Επίσης δώρα προσέφεραν οι εκπρόσωποι από τους υπόλοιπους συλλόγους της Τριφυλίας που συμμετείχαν με τα χορευτικά τους και πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατρών «Πυρσός», ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Από την πλευρά τους ανταπέδωσαν οι εκπρόσωποι των αποστολών από Ινδία, Εκουαδόρ, Πολωνία, Ουγγαρία και Νότια Κορέα εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία και τις πολλές καλές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι χθες το βράδυ παράσταση θα δινόταν στα Φιλιατρά και σήμερα το φεστιβάλ κλείνει με την παράσταση στους Γαργαλιάνους.

Κ.Μπ.