Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 14:28

Κλειστά "Horizon Blu", "Τριλογία" και "Le Jardin" από τις καταστροφές

Κλειστά "Horizon Blu", "Τριλογία" και "Le Jardin" από τις καταστροφές

Σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία της Τετάρτης έχουν υποστεί στη Ναυαρίνου, αμέσως μετά την Καρακούση, το ξενοδοχείο "Horizon Blu", το καφέ-εστιατόριο "Τριλογία" και το μπαρ "Le Jardin", τα οποία παραμένουν κλειστά. 

Το "Horizon Blu" έχει πλημμυρίσει στο υπόγειο, ενώ τα δωμάτια δεν έπαθαν τίποτα. Η "Τριλογία" υπέστη μεγάλες ζημιές στο υπόγειο και στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού της, ενώ το ίδιο δραματική είναι η κατάσταση και στο "Le Jardin".

«Καταστράφηκε όλος ο εξοπλισμός που έχει να κάνει με την εστίαση, φούρνοι, ψησταριές, αλλά και ψυγεία, καταψύκτες, υπολογιστές, τηλεοράσεις...» μας είπε με φανερή αγανάκτηση ο ιδιοκτήτης της "Τριλογίας" Γιώργος Πανταζής. Επεσήμανε πως «καταστράφηκε ό,τι έχει να κάνει με φορολογικό υλικό, μέχρι και η άδεια του μαγαζιού έχει εξαφανιστεί» - και αναρωτήθηκε «πώς μπορείς να επαναφέρεις μια τέτοια κατάσταση;».

Εκτίμησε ότι «η ζημιά είναι πάνω από 150.000 ευρώ» και ανέφερε με απογοήτευση πως «πάνω που μπήκαμε σε δρόμο... πάλι από την αρχή». Ο κ. Πανταζής μας ενημέρωσε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, «γιατί δεν μπορεί να φταίει ο Θεός γι’ αυτό. Κάτι, κάπου, έχει γίνει λάθος». Παρατήρησε δε με παράπονο ότι «δεν έχει έρθει κανείς αρμόδιος, να δει τι πάθαμε και να μας ενημερώσει, να μας πει για ένα χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που θα γίνουν».

Παρά τις ζημιές και την απογοήτευση, μας ενημέρωσε ότι την Κυριακή θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε μια εκδήλωση που έχει αναλάβει εδώ και καιρό - όπως θα κάνει και το επόμενο διάστημα. Εκτίμησε ότι το κατάστημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει για τους πελάτες του στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ο Γιώργος Κακοτυλημένος από το "Le Jardin" εκτίμησε ότι «η ζημιά είναι πάνω από 100.000 ευρώ» και διευκρίνισε: «Η ζημιά του καταστήματος στην παραλία ήταν μόνο 25.000 ευρώ. Καταστράφηκαν όμως όλα τα ηλεκτρικά, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά και εμπορεύματα». Για την επικινδυνότητα την ώρα της θεομηνίας, μας είπε ότι «ήταν ένας φύλακας με το αμάξι του, εδώ δίπλα στο δρόμο, και τελικά δεν πρόλαβε να το πάρει!». Για την αιτία του κακού, είπε ότι «από το ρέμα έγινε το κακό. Το νερό ήρθε από το πλάι, δεν ήταν από τη βροχή».

Γ.Σ.