Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 14:36

O Ερυθρός Σταυρός κοντά στους πλημμυροπαθείς της Μεσσηνίας

O Ερυθρός Σταυρός κοντά στους πλημμυροπαθείς της Μεσσηνίας

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη της Καλαμάτας, την 7η Σεπτεμβρίου.

Μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμάτας νοσηλεύτριες του Τμήματος και εθελόντριες Νοσηλευτικής επισκέφθηκαν άτομα που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της πόλης, για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κάλυψη τυχόν αναγκών σε θέματα υγείας. Επίσης, κλιμάκιο του Τμήματος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην οδό Αθηνών, το Φραγκοπήγαδο, τα Λέικα και τον Αγιο Δημήτριο, όπου προχώρησε στη διανομή 150 εξάδων εμφιαλωμένου νερού, στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και Πρώτων Βοηθειών, καθώς και στην  διαπίστωση νοσηλευτικών αναγκών (ελλείψεων σε φάρμακα, νοσηλευτικό υλικό κ.λπ.). 

Το Τμήμα προγραμματίζει την διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, ενώ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η διάθεση χρηματικού ποσού για την κάλυψη ειδών διατροφής των πληγέντων.