Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 21:04

Πρώτο βραβείο σε Μεσσήνια αρχιτεκτόνισσα στη Βραζιλία για την κατασκευή 2.740 κατοικιών

Γράφτηκε από την

Μια Μεσσήνια αρχιτεκτόνισσα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή 2.740 κατοικιών στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Πρόκειται για την Καλλιόπη Κόντου που κατάγεται από τη Χώρα, έχει γεννηθεί στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πριν λίγες ημέρες πήρε το Advanced Master στον πολεοδομικό σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο E.T.H. της Ζυρίχης.
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος περισσότερες από 400 ομάδες αρχιτεκτόνων από όλο τον κόσμο και όλες υπό την αιγίδα βραζιλιάνικων εταιρειών. Στο τμήμα της που ήταν 25μελές οι 12 φοιτητές ήταν Ελληνες.
Σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ε.Τ.Η αναφέρονται τα εξής:
"Μέσα από μια συνεργασία του τμήματος αστικού σχεδιασμού του  Πανεπιστημίου E.T.H. της Ζυρίχης η ομάδα των Κόντου Καλλιόπης  (Ελλάδα), Ruta Vitonyte (Λιθουανία), Christian Calle Figueroa (Eκουαδόρ) κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό της RenovaSP για το χτίσιμο 2.740 κατοικιών για την περιοχή Cabuxu de Baixo 5 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Το πρότζεκτ απευθύνεται στα προβλήματα του οικισμού όπως στον υψηλό κίνδυνο κατολισθήσεων, στην  έλλειψη κατάλληλης υποδομής και στο ανεπαρκές δίκτυο δρόμων και δημόσιων χώρων. Συνολικά προτείνονται 2 διαφορετικές τυπολογίες κοινωνικών κατοικιών, καθώς και η ανάπλαση της κεντρικής ζώνης κατά μήκος του μικρού ποταμού της περιοχής".