Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 13:50

“Επιδρά το καθημερινό εργασιακό άγχος στην ανάπτυξη καρκίνου;" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
“Επιδρά το καθημερινό εργασιακό άγχος στην ανάπτυξη καρκίνου;" στην Καλαμάτα

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Επιδρά το καθημερινό εργασιακό άγχος στην ανάπτυξη καρκίνου;", πραγματοποιείται τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση οργανώνεται ενόψει της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, που είναι η 25η Οκτωβρίου.

Ομιλητές θα είναι ο Παναγιώτης Σπυρακόπουλος, επιμελητής Α’ -   γενικός χειρουργός του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η Βασιλική Σεραφείμ, ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών - πιστοποιημένη σύμβουλος εξαρτήσεων.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Ενωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "Ξναρχίζω".

Το πρωί της 24ης Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, μέλη του Συλλόγου "Ξαναρχίζω" θα ενημερώνουν τον κόσμο για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Πολυτίμη Κυπραίου, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, επεσήμανε ότι «δεν είναι άνιση η μάχη με τον καρκίνο και ο καρκίνος δεν είναι επάρατος. Η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία». Παρατήρησε πως «η πόρτα του συλλόγου είναι ανοιχτή για τη συμμετοχή εθελοντών», απηύθυνε κάλεσμα για τη συμμετοχή και άλλων εθελοντών και αναφερόμενη στη δική της εμπειρία, παρατήρησε: «Εχω βγει νικήτρια, η πρόληψη είναι το καλύτερο».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Κώστας Πετρόπουλος ενημέρωσε θα δοθεί βαρύτητα στις ερωτήσεις από τον κόσμο για την εμπειρία και τον προβληματισμό από το καθημερινό εργασιακό άγχος. Επεσήμανε τη σημασία της θεραπείας και της πρόληψης αυτών των ασθενειών και στάθηκε στη συνεισφορά των γιατρών για το πόσο υπάρχει πρόληψη στα δημόσια νοσοκομεία και στο αν υπάρχει επαρκής στελέχωση στις δημόσιες δομές υγείας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER