Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 19:14

Λύση στο κυκλοφοριακό μπάχαλο ζητεί ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

Λύση στο κυκλοφοριακό μπάχαλο και κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, ζητεί από το Δήμο Καλαμάτας ο Σύλλογος Επαγγελματιών της ΚΑΚ "Αγορά".

Σε ενημερωτική επιστολή του προς το δήμαρχο και τη διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς, ο πρόεδρος Ηλίας Αλεξέας θέτει και άλλα ζητήματα, όπως είναι η αναδιάρθρωση της Αγοράς με εσωτερικές διαρρυθμίσεις και η πώληση προϊόντων που δεν επιτρέπονται, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξέας αναφέρει ότι το «μείζον ζήτημα για το οποίο πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, αφορά την απόφαση περί του τρόπου κυκλοφοριακής ρύθμισης στο νέο κυκλικό κόμβο νότια της Αγοράς. Παρατηρείται σε καθημερινή βάση πλέον το φαινόμενο, πολύ δε περισσότερο τις ημέρες που είναι αυξημένη η κίνηση στην Αγορά, λόγω της λαϊκής αγοράς, να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία, όταν δε παραδοθεί η νέα είσοδος - έξοδος της πόλης μας αναμένουμε να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα». Ζητεί να επανατοποθετηθεί σε άλλο σημείο άμεσα η στάση του λεωφορείου και προσθέτει: «Πέραν των ανωτέρω αλλά εξίσου σοβαρό, είναι το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί από τα διερχόμενα οχήματα στον κυκλικό αυτόν κόμβο ότι το ένα ρεύμα κυκλοφορίας έχει λάβει υπερβολική κλίση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και με ανατροπή τα βαρέα οχήματα που κινούνται σε αυτό».

Ο πρόεδρος του συλλόγου ζητεί «την άμεση παύση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και την έναρξη συζήτησης για την επίλυση του θέματος αυτού», παρατηρώντας ότι «σύμφωνα με την με αριθμό 25 και ΑΔΑ ΨΚΤ80ΛΦΦ-ΦΚ7 απόφαση το Δ.Σ. της ΒΙΣΦΑΚΑ ψήφισε την επαναφορά των παρκαδόρων, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αποτελεσματικότητα της αρχικής μας πρότασης και την ανεπάρκεια του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης». 

Ο πρόεδρος της "Αγοράς" ζητεί ακόμα: 

- Να απομακρυνθούν άμεσα τα τσιμεντένια προστατευτικά στα σκαλιά των εισόδων της Αγοράς. 

- Να τοποθετηθούν ψηλοί κώνοι στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, στο σημείο μετά το τέλος των ορίων της Αγοράς, για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα και να μην στενεύει ο δρόμος.

- Να κληθεί ο σύλλογος και να εκφράσει άποψη για την αναδιάρθρωση της Αγοράς με εσωτερικές διαρρυθμίσεις. 

- Να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη διοικητική αρχή της Αγοράς και κάθε άλλη αρμόδια αρχή για την απομάκρυνση και άμεση απαγόρευση πώλησης προϊόντων που απαγορεύονται (επεξεργασμένα προϊόντα, όπως ξηροί καρποί, αποξηραμένα σύκα, τυποποιημένα κρασιά, τυποποιημένα λάδια, οινοπνευματώδη ποτά), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του κανονισμού.