Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 17:19

Μήνας προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης από την ΚΕΑΔΗΜ

Μήνας προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης από την ΚΕΑΔΗΜ

Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης πάνω σε θέματα υγείας είναι ο Νοέμβριος για το Δήμο Μεσσήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης του δήμου - ΚΕΑΔΗΜ ξεκινά σήμερα μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γωγώ Παναγοπούλου αναφέρθηκαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου στη συγκεκριμένη προσπάθεια του δήμου, τονίζοντας ότι για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ύψιστη προτεραιότητα η διαφύλαξη του αγαθού της υγείας. Ο Γ. Τσώνης είπε μάλιστα ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι δείγμα κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης προς τους δημότες.  

Πιο αναλυτικά, σήμερα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού. Στις 6 μ.μ. το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεσσήνης, θα γίνουν ομιλίες για το κοινό, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού.

Τη Δευτέρα το κινητό πολυϊατρείο του «Ιπποκράτη» θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και θα μείνει εκεί μέχρι και την Παρασκευή, δίνοντας τη δυνατότητα προληπτικής ιατρικής παρακολούθησης και σε κάποιες περιπτώσεις θεραπείας, σε παιδιά κάθε ηλικίας του Δήμου Μεσσήνης. Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «Ιπποκράτης» γίνεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της ΚΕΑΔΗΜ και σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Δήμο Μεσσήνης και τους τοπικούς ιατρικούς - νοσοκομειακούς φορείς (Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας). 

Το κινητό πολυϊατρείο διαθέτει αυτόνομα τμήματα (Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, Οδοντιατρικό και Ωτορινολαρυγγολογικό) και θα δέχεται από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού είναι 27220 26329 και απαντά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ για τις επισκέψεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα γίνουν την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 του μήνα. Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις θα γίνουν στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης την Παρασκευή από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. 

Εκτός του προληπτικού ελέγχου η ΚΕΑΔΗΜ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα", διοργανώνουν και ενημερωτική ομιλία με θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης», που θα περιλαμβάνει και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, το Σάββατο 12 του μήνα, στις 6 μ.μ. και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την οστεοπόρωση. 

Η μέτρηση θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 27220 26329, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

 

Ν.Κ.