Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 14:56

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αγία Κυριακή 

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αγία Κυριακή 

Τεράστιες ζημιές άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή της Αγίας Κυριακής το βράδυ της Τετάρτης, σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Θερμοκήπια ισοπεδώθηκαν, σκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, ελιές και άλλα δέντρα ξεριζώθηκαν, καπνοδόχοι και άλλες κατασκευές σε σπίτια καταστράφηκαν, αντικείμενα διασκορπίστηκαν στο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου. 

Λίγα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά για να προκληθεί η καταστροφή. 

Το πρώτο φως της ημέρας χθες έδειξε και το μέγεθος των καταστροφών και βρήκε τους κατοίκους της περιοχής να μετρούν τις ζημιές τους.

Ο ανεμοστρόβιλος, που συνοδευόταν από δυνατή βροχή, βγήκε από την θάλασσα βόρεια της Αγίας Κυριακής και ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο. Το πρώτο θερμοκήπιο που βρέθηκε μπροστά του εκτάσεως περίπου 4,5 στρεμμάτων, κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε. Στη συνέχεια, προχωρώντας προς την ενδοχώρα χτύπησε και άλλες θερμοκηπιακές μονάδες καταστρέφοντας μέρος αυτών. Γκρέμισε καπνοδόχους, ξερίζωσε μεγάλα δέντρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κοπή τους προκειμένου να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, αλλά και πάνω από σπίτια. Από ένα σπίτι ξήλωσε ολόκληρη την σοφίτα πετώντας την σκεπή της εκατοντάδες μέτρα μακριά, μέσα σε χωράφια με ελιές, ενώ ξερίζωσε πολλά ελαιόδεντρα από όπου περνούσε, μέχρι που ξεθύμανε.

Εφιαλτικές στιγμές μέσα στο σπίτι του έζησε ο Διονύσιος Κοροβίλας, κάτοικος της Αγίας Κυριακής, από το σπίτι του οποίου σήκωσε όλη τη σκεπή και τη σοφίτα. Μιλώντας στην «Ε» ανέφερε: «Ηταν περίπου στις 8. Καθόμουν και έβλεπα τηλεόραση. Ενώ η κεντρική είσοδος του κάτω διαμερίσματος ήταν κλειδωμένη, ο ανεμοστρόβιλος την έσπασε και μπήκε μέσα στο σπίτι, όπου χόρευαν όλα, κάδρα, έπιπλα… Νόμιζα ότι γκρεμίζεται το σπίτι. Η μεγάλη ζημιά όμως έγινε στην σκεπή που την πήρε, με αποτέλεσμα να μπει όλο το νερό στην σοφίτα και να τα καταστρέψει. Δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, αλλά γκρέμισε τα πάντα. Κιόσκια με ολόκληρα σίδερα τα λύγισε. Μετακίνησε το αυτοκίνητο από την πυλωτή και το έριξε πάνω σε μια κολόνα του σπιτιού. Είναι τεράστια η ζημιά που έγινε».

 

Κ.Μπ.