Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 18:14

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απέναντι στην κρίση» στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απέναντι στην κρίση» στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απέναντι στην κρίση. Διαχείριση, λύσεις και προοπτικές» θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 4.45 μ.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Πελοποννήσου και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Χρηματοοικονομικά, διοργανώνουν την εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν ομιλίες σχετικά με τον ρόλο των πιστωτικών ιδρυμάτων στην υπέρβαση της κρίσης, ενώ θα επιδιωχθεί να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν μπορούν στη δεδομένη συγκυρία και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, τα ιδρύματα αυτά να αποτελέσουν μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής: 5.15 μ.μ. «Η επίπτωση της κρίσης στον ισολογισμό των ιδρυμάτων και τα “κόκκινα δάνεια”» Αντώνης Γεωργόπουλος καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών. 5.35 «Τα “κόκκινα δάνεια” και η σημασία τους για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις ελληνικές τράπεζες. Η νομική διάσταση του θέματος» δρ. Δημήτρης Τσιμπανούλης δικηγόρος. 5.55 «Η πιστωτική ασφυξία των

ΜμΕ: Μπορεί να είναι αναστρέψιμη;» Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 6.15 «Εξυγίανση τραπεζών και επανεκκίνηση της οικονομίας - Το σύνδρομο των υπεραισιόδοξων προσδοκιών» Αγγελος Αντζουλάτος καθηγητής, Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 6.35 «Οι κανόνες της επιτροπής της Βασιλείας για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών» Γεώργιος Κόντος επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιώς. 6.55 «Επιτρέπει η χρηματοοικονομική θέση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας; Στοιχεία τρέχουσας πιστωτική πολιτικής» Ελευθέριος Αγγελόπουλος διδάσκων Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών, τραπεζικό στέλεχος. 7.15 συμπεράσματα.