Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 16:24

ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση μνήμης, τιμής και αγώνα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιούν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς και οργανώσεις στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 

Χθες κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων, των νέων και όλων των πολιτών της Μεσσηνίας στη συγκέντρωση, απηύθυναν ο Δημήτρης Φαββατάς, μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και ο γραμματέας του Ε.Κ. Καλαμάτας Γιώργος Κανέλης, επισημαίνοντας ότι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. 

«Μπορεί σήμερα να μην έχουμε απέναντί μας τα τανκς της χούντας των συνταγματαρχών, στενάζει όμως όλος ο ελληνικός λαός κάτω από τη δικτατορία της παντοδυναμίας του χρήματος και των μνημονίων», παρατήρησε ο Δ. Φαββατάς.

Ο Γ. Κανέλης σημείωσε ότι το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" ενώνει το Πολυτεχνείο του ’73 με το Πολυτεχνείο του 2016.

Κάλεσμα για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση απηύθυνε και η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητώντας «να κλιμακώσουμε τους αγώνες, για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης - Ε.Ε. - κεφαλαίου».