Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 15:24

Εθελοντική δράση του «Θάλπος Ι» 

 

Σημαντική εθελοντική δράση έγινε μέσα σε 4 ημέρες, στις αρχές Δεκεμβρίου στην Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Ι» από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" που βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, έγινε ελαιοχρωματισμός διάφορων εσωτερικών χώρων της Μονάδας, με στόχο την αλληλεπίδραση, τη γνωριμία και την εθελοντική προσφορά στην τοπική κοινωνία και σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψυχικής υγείας. Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας θέλησαν να δώσουν χαρά, χρώμα και μια αίσθηση ανανέωσης στην καθημερινότητα των φιλοξενούμενων στο "Θάλπος" και του ανθρώπινου δυναμικού της Μονάδας.

Οι άνθρωποι του "Θάλπους" είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δράση, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΚΕΘΕΑ, να εκφραστούν, καθώς και να κινητοποιηθούν σωματικά. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και τη διάθεση των ατόμων αυτών. 

Το «Θάλπος Ι» αποτελεί Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης υψηλού βαθμού προστασίας στην οποία φιλοξενούνται άτομα με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας επί 24ωρου βάσεως. Ιδρύθηκε το 2005 σύμφωνα με το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πλαίσιο ψυχικής υγείας, του Προγράμματος "Ψυχαργώς", του υπουργείου Υγείας. Η ίδρυση, η οργάνωση και η λειτουργία της αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού οργανισμού «Αθηνά -Κοινωνική Μέριμνα».