Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 16:05

Υποτροφίες σε μαθητές από το κληροδότημα Γκρέτσα (φωτογραφίες)

Υποτροφίες σε μαθητές από το κληροδότημα Γκρέτσα (φωτογραφίες)

Υποτροφίες σε μαθητές που διαμένουν στα Αλώνια και αρίστευσαν κατά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο Αριος απένειμε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για υποτροφίες από το κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα και το ποσό των 4.000 ευρώ, που συνολικά δόθηκε στους αριστούχους προέρχεται από τη μίσθωση της οικίας και των τεσσάρων αγροτεμαχίων του δωρητή. 

Κάθε μαθητής έλαβε από 500 ευρώ και πρόκειται για τους: Αγγελο Κατσμόλι, Γεώργιο Κατσμόλι, Ξενοφώντα Λεμπέση, Εφραίμ Μακρυγιάννη, Ελένη Ξελυσσαχτή, Πηνελόπη Παπαδημητροπούλου, Ηλιάννα Παπαδημητροπούλου, Βασίλειο Νικολετσέα.

Βούληση του Ανδρέα Γκρέτσα ήταν να στοχεύει η αξιοποίηση όλης της περιουσίας του στην οικονομική ενίσχυση των άριστων μαθητών της γενέτειράς του.

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι “η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα συμπίπτει με το μνημόσυνο του Ανδρέα Γκρέτσα και μακάρι το παράδειγμά του να βρει μιμητές". Στη συνέχεια οι μαθητές έψαλαν τα κάλαντα και μοιράστηκαν γλυκά, ενώ μετά τις εκδηλώσεις ομάδα τεχνικών του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησαν αυτοψία προκειμένου να κατασκευασθεί γήπεδο μπάσκετ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αριος.