Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 15:37

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας 

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, με συνδιοργανωτές τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η Υπομονή» και Φίλων ΑμεΑ Μεσσηνίας (ΣΥΦΑμεΑ).

Στη διάρκεια της γιορτής, ο Αγιος Βασίλης -συνοδευόμενος από το  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η  Υπομονή»- μοίρασε δώρα στα παιδιά

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που επιμελήθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Μεσσήνης Ματούλα Φίλου, απέδωσε η ομάδα χορωδίας μελών του Κέντρου, ενώ άλλα τραγούδια απέδωσε η ομάδα χορωδίας της εθελόντριας μουσικού Ρούλας Αλαμάνου από τις απογευματινές ομάδες προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ, που διοργανώνει ο  σύλλογος ΣΥΦΑμεΑ.

Εξ άλλου, ο ηθοποιός Σωτήρης Ταχτσόγλου με το πρόγραμμα ομάδων θεατρικού παιχνιδιού για τα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας από το ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας παρουσίασε μια διασκευή της «Φάρμας των Ζώων» του Τζορτζ Οργουελ.

Χορευτική ομάδα από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αριοχωρίου απέδωσε παραδοσιακούς χορούς, ενώ πρόσφερε υλικά στα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, που εκφράζονται καλλιτεχνικά.

Το "παρών" έδωσαν επίσης, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, που πρόσφεραν φανέλες και μπάλες στα μέλη για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, ενώ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος μοίρασε στα μέλη συμμετοχές για το λούνα παρκ.