Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 19:48

Απεργεί η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας κατά της αξιολόγησης 

Γράφτηκε από την
Απεργεί η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας κατά της αξιολόγησης 

Απεργία - αποχή όλων των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ ομόφωνα, με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει και απορρίπτει την αντιδραστική αξιολόγηση που επιχειρεί να εφαρμόσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενη Σαμαρά - Βενιζέλου». Εκτιμά ότι «μοναδικός στόχος και απώτερος σκοπός της αξιολόγησης είναι το ξεπούλημα επικερδών δημόσιων υπηρεσιών στους ιδιώτες. Το Δημόσιο ήδη από το 2000 κάτω από τη θεωρία του ευέλικτου και επιτελικού κράτους εκχώρησε πολλές αρμοδιότητες σε εργολάβους, υποβαθμίστηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες και όλες οι τεχνικές και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με την συντήρηση και την ανάπτυξη των υποδομών των πόλεων ιδιωτικοποιήθηκαν». 

Η ΑΔΕΔΥ ζητά να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των προϊσταμένων, των διευθυντών και των γενικών διευθυντών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σύμφωνα με το Ν. 43219/2016 και μόνο τότε να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών και των υπαλλήλων. 

Στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην αξιολόγηση αποφασίστηκε από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να γίνουν οι παρακάτω κινήσεις: 1) Αμεσα να γίνουν συναντήσεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία για ενημέρωση και συντονισμό ενεργειών. 2)Συναντήσεις με διοικητές οργανισμών και υπηρεσιών και τους δημάρχους, ώστε να εκφραστεί η αντίθεση μας και να απαιτήσουμε να μην προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης. 3) Να γίνουν γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και να αποφασίσουν να μην προχωρήσει η διαδικασία. 4) Με ευθύνη των πρωτοβάθμιων σωματείων να συγκεντρωθούν τα έντυπα της αξιολόγησης και να δοθούν στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ που με τη σειρά του θα τα παραδώσει στην ΑΔΕΔΥ».


NEWSLETTER