Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 16:14

"Πάμε σαν άλλοτε…" με παλιά παιχνίδια στην Κυπαρισσία

"Πάμε σαν άλλοτε…" με παλιά παιχνίδια στην Κυπαρισσία

Δράση με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε…» (παλιά παιχνίδια που αγαπήθηκαν) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας την Κυριακή που μας πέρασε.

Η δράση ήταν η πρώτη που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Νέων του CIOFF® και τον Μ.Ε.Σ.Κ. στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του CIOFF® Youth στην Ελλάδα.

Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Κώστας Ιωαννίδης και Νέοι τις Ελληνικής Επιτροπής Νέων του CIOFF®, οι οποίοι αρχικά έκαναν μια σύντομη ενημέρωση για τον ρόλο της Επιτροπής αλλά και του CIOFF® διεθνώς στον τομέα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς επίσης και μικρή παρουσίαση της συνολικής δραστηριότητας της Επιτροπής. Στη συνέχεια, νέοι του Μ.Ε.Σ.Κ. παρουσίασαν και έπαιξαν με ένα από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου, παλιά παραδοσιακά παιχνίδια της Ελλάδας ,μεταξύ των οποίων κάποια που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα διασωζόμενα με το ίδιο ή διαφορετικό όνομα, είτε ακριβώς όπως παίζονταν τότε είτε με μικρές παραλλαγές, στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος του CIOFF® Youth «playing together – παίζοντας μαζί». 

Κ.Μπ.